Japanse kalmoes - Acorus gramineus 'Hakuro-Nishiki'

Door Juno - 19-11-2018 in Waterplanten
0 reacties

Japanse kalmoes - Acorus gramineus 'Hakuro-Nishiki'

Groenblijvende waterplant met een pol vormende uitstraling

De Japanse kalmoes is een pracht van een plant die behoort tot de eenzaadlobbigen, ook wel Acoraceae genoemd. De bladeren van deze plant zijn smal en stijf en in de bloeiperiode verschijnen hier onopvallende bloemetjes. Doordat de bloempjes een groene kleur hebben, zul je ze niet heel goed zien tussen het groen van de plant zelf. Ook geeft deze plant een geur af, die goed te ruiken is.

 

De verzorging van de Japanse kalmoes

De Japanse kalmoes met zijn goudgeel/groene kleuren is een prachtige toevoeging aan de vijvertuin. Deze plant vindt het heerlijk om op een zonnige tot half beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt de Japanse Kalmoes het best tot zijn recht in een vochtige tot moerassige, voedselrijke grond. De bloeiperiode van de Japanse Kalmoes valt in de maanden juni, juli en augustus. Deze mooie plant groeit gemiddeld 15 tot 20 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard maar niet wintergroen.

 

De plaatsing van de Japanse kalmoes

De Japanse kalmoes dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

 

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions