Japanse holpijp

Door Juno - 26-11-2018 in Waterplanten
0 reacties

Japanse holpijp

Bamboeachtige waterplant, met uitstekende waterzuiverende eigenschappen

De Japanse holpijp is een mooie plant die uitermate geschikt is voor de vijvertuin. Deze plant is makkelijk te herkennen aan zijn holle stengels. Niet te verwarren met bamboe. De Japanse holpijp heeft daarentegen zwarte strepen op zijn stengels. Daarnaast is deze plant zeer gemakkelijk te onderhouden. De Japanse holpijp vergt geen extra zorg. Erg praktische voor de tuinliefhebber. 

 

Ze verzorging van de Japanse holpijp

De Japanse holpijp is een sierlijke plant die zich niet uit het veld laat slaan. Deze plant vindt het heerlijk om op een zonnige tot half beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt hij het best tot zijn recht op een vochtige tot natte, kalkrijke ondergrond. De bloeiperiode van deze plant valt in de maanden juni en juli. De Japanse holpijp groeit gemiddeld 80 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard maar wel bladverliezend in de winter.

 

Het aanplanten van de Japanse holpijp

De Japanse holpijp dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1, 2 en/of 3.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien.

 

Tuindingen zone 3: Waterplanten

Het waterplant gebied is weer wat dieper dan het moerasgebied. Dit gebied varieert van 0 tot ongeveer 40 centimeter diepte. In dit gebied moeten de waterplanten met de wortels in het water geplaatst worden. Over het algemeen mogen de planten ook volledig onderwater geplant worden. Waterplanten hebben veel zon nodig en stilstaand water. Uit de buurt van watervalletjes en/of fonteinen. Als ze hier wel in de buurt staan kan het zijn dat de plant gaat rotten. Ook bij waterplanten wordt geadviseerd om gebruik te maken van een vijvermand. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions