Gele waterkers - Rorippa amphibia

Door Tuindingen - 18-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Gele waterkers - Rorippa amphibia

Sierlijke groene waterplant Gele waterkers

De Gele waterkers is een mooie vaste plant die bij de kruisbloemenfamilie hoort, ook wel Cruciferae of Brassicaceae genoemd. Deze plant kun je vinden in moerasachtige gronden. Van oorsprong komt deze plant voor in Europa en Azië. De Gele waterkers is te herkennen aan zijn kale, rechtopstaande stengel. De bladen aan de onderkant zijn kamvormig en de bovenste bladen zijn lancetvormig en gezaagd. 

 

Kan ik de Gele waterkers verzorgen?

De Gele waterkers is een bijzondere plant omdat het uiterlijk van deze plant zicht aanpast aan waar hij groeit. Deze plant vindt het heerlijk om op een zonnige / halfbechaduwde plaats te staan. Daarnaast komt de Gele waterkers het best tot zijn recht in een vochtige tot natte, voedselrijke grond. De bloeiperiode van deze plant valt in de maanden mei, juni en juli. De Gele waterkers groeit gemiddeld 40 tot 120 centimeter de hoogte in. Daarnaast is deze plant goed winterhard maar helaas niet wintergroen.

 

De aanplanting van de Gele waterkers

De Gele waterkers dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2. 

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

Leuke 

  • Wist je dat de Gele waterkers verschilt van uiterlijk en zich aanpast in wat voor situatie hij groeit?

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions