De slimme Hark-egg maakt de grond los zonder deze weg te harken

19 Apr 2023 in Onderhouden van en werken in de tuin

Door TuindingenDe Slimme "hark-Egg" heeft een extra rij tanden.

De StreudEg is een hand-Eg die is afgeleid van een Eg die een boer achter zijn tractor hangt. Ooit is Schoppenfabriek Streuding een soortgelijk houten stuk gereedschap tegen gekomen in een oude boerenschuur, ze mochten dit gratis meenemen en bedachten aan de hand van het gereedschap een nieuw concept wat nu vertaald is naar een nieuwe tuinhark, de StreudEg!

Voor Haar 

Hark-egg-om-grond-te-egaliseren-zonder-bulten-onevenheden

Voor Hem

tuinhark-klein-egaliseren-en-harken-tegelijk

De slim geplaatste tanden maken de grond los zonder deze weg te harken.

Voor het aanleggen en onderhouden van tuinen en andere groenobjecten gebruikt de hovenier, moestuinier of tuinliefhebber veelvuldig een hark. Omdat harken soms zwaar en tijdrovend kan zijn en zorgvuldig moet gebeuren is er een 13 tands Harkeg uitgevonden. De StreudEg is opgebouwd uit twee harken waarvan de tanden verder uit elkaar zijn geplaatst. Door de slimme plaatsing van de twee tandenrijen harkt de StreudEg vele malen lichter dan een normale hark. De eerste rij neemt de planten resten zoals bladeren en takjes mee en laat het zand liggen, de tweede rij laat een mooi aangeharkt spoor achter.

Bekijk onderstaande video en overtuig uzelf!0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Onderhouden van en werken in de tuin

Tuinnetten vormen een gevaar voor vogels en egels

Gebruik van tuinnetten kan gevaarlijk zijn voor dieren. Ze kunnen erin verstrikt raken, wat fataal kan zijn. Controleer en minimaliseer het gebruik.


Door Tuindingen

Onderhouden van en werken in de tuin

De slimme Hark-egg maakt de grond los zonder deze weg te harken

Een Hark-Egg die is afgeleid van een Eg die een boer achter zijn tractor gebruikt. De slim geplaatste tanden maken de grond los zonder deze weg te harken.


Door Tuindingen

Onderhouden van en werken in de tuin

Een tuinliefhebber die voor bestrijdingsmiddelen kiest, zal meer dan onkruid en slakken verliezen

Voor veel tuinliefhebbers is de verleiding groot om naar bestrijdingsmiddelen te grijpen om plagen te bestrijden. Maar het gebruik van deze middelen kan meer kosten dan alleen het verlies van ongewenste kruiden en slakken.


Door Jan de B

Onderhouden van en werken in de tuin

Tuinwerkzaamheden in het voorjaar - Snoeisel van siergrassen hergebruiken

De tuin verdient een volkoren boterham - Mulchen heeft veel voordelen. Door te mulchen kun je tuinafval hergebruiken én de grond verbeteren. Plantenvoeding: de humus die vrijkomt wordt opgenomen door de plantenwortels en dient als voeding voor de planten. Onkruidwerend: de mulchlaag remt de groei van onkruid af. Bescherming: de organische laag vormt een beschermlaag tegen zware regenval, felle zon, temperatuurverschillen en uitdrogende wind. Houdt vocht vast: de grond droogt minder snel uit, wat goed is voor je planten. Hergebruiken: door tuinafval te hergebruiken hoef je minder weg te gooien.


Door Tuindingen

Onderhouden van en werken in de tuin

De tuin voorjaar klaar maken doe het niet

In het voorjaar wil je de tuin ontdoen van haar winterjas. Wacht er nog even mee als je deze klus toch wil uitvoeren.


Door Roel

Onderhouden van en werken in de tuin

Wanneer en hoe vaak is het volle maan in 2023?

Wanneer je bij het tuinieren rekening houdt met de maanstand wordt dat ecologisch tuinieren of biologisch dynamisch tuinieren genoemd. Zaaien, snoeien en oogsten gebeurt bij verschillende planeetstanden omdat verschillende periodes invloed kunnen hebben op wortel-, blad-, bloem-, vrucht- en/of zaadontwikkeling. De maanstanden worden aangeduid als dalende en stijgende maanstand, naar het dalen en stijgen van de sappen in bomen en planten.


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox