Corona besmetting voorkomen met inheemse kruidenplanten kan dat?

Door Tuindingen - 13-3-2020 in Eten uit eigen tuin
0 reacties

Corona besmetting voorkomen met inheemse kruidenplanten

Kruidenvrouw Saskia Nieboer (1958) onderwijst al meer dan 30 jaar over de eeuwenoude kennis over geneeskrachtige kruiden zodat deze kennis levend blijft.

Nederland is in de ban van het coronavirus, maar volgens kruidenvrouw Saskia Nieboer hoef je niet passief te wachten tot je het wel of niet krijgt. Zo is daslook een bron van vitamine C -goed voor de weerstand- , hondsdraf een natuurlijk antibioticum en longkruid zit boordevol kiezelzuur en maakt zo je longen sterker. En heb je koorts en/of pijn? Dan raadt ze aan op wilgenschors te kauwen of er een tinctuur van te maken. De bittere stof heeft dezelfde werking als paracetamol. ieder kruid bevat stoffen die invloed hebben op wat er in het lichaam gebeurt. Zo kan een kruid met veel slijmstoffen bijvoorbeeld hoest verzachten of de stoelgang stimuleren. Andere kruiden werken weer reinigend, versterkend, rustgevend etc.

‘Of het corona echt kan voorkomen? Dat weet ik natuurlijk niet zeker,’ zegt Nieboer. ‘Maar met de planten kun je in ieder geval zorgen dat je weerstand zo goed mogelijk is en dat je lijf goed gevoed is.’
 

 

 Geneeskrachtige kruiden worden al sinds de oertijd door mensen en dieren gebruikt om hun gezondheid te ondersteunen. Ook in onze tijd hebben ze nog niets van hun werking ingeboet en is het heerlijk om bezig te zijn met planten, hun aard te leren doorgronden en de hulp te ervaren die zij ons kunnen bieden. 
 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions