Japanse esdoorn - Acer pal. 'Tsumagaki'

Door T.Z - 13-2-2019 in Bladverliezende beplanting
0 reacties

Japanse esdoorn - Acer pal. 'Tsumagaki'

Deze soort kenmerkt zich door het faalgroene blad met rode punten.

Er zijn vele Japanse esdoorns, en allemaal hebben ze schitterende kleuren. Zo ook deze Japanse esdoorn 'Tsumagaki', die zich kenmerkt door het faalgroene blad met de rode punten. Er zijn meer dan 200 soorten van de Japanse esdoorn, en allemaal hebben ze hun eigen, specifieke kenmerk wat hun net wat anders maakt. Deze soort 'Tsumagaki' wordt ongeveer 200 centimeter hoog; ze groeit zeer langzaam dus het zal zeer lang duren voordat ze deze hoogte heeft bereikt. In april bloeien de meeste Japanse esdoorns, maar die sierwaarde is te verwaarlozen.

Standplaats van de Japanse esdoorn

Plaats de Japanse esdoorn 'Nicholsonii' op een (half) schaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed vochtige en waterdoorlatende grondsoort. Deze Japanse esdoorn wordt vaak aangeplant als solitaire blikvanger en door de herfstverkleuring is dit een fraaie toevoeging aan jouw tuin.

Deze sierheester is goed winterhard.

De Japanse esdoorn als tuinplant

De Japanse esdoorn is een soort met vele bijzondere verkleuringen in de herfst. Deze verkleuringen variëren in groen-, oranje-, geel-, en roodtinten. Soms zit er zelfs een tikkeltje roze doorheen. De standplaats van de Japanse Esdoorn is te vinden in de halfschaduw; in de volle zon zullen vooral rode Japanse esdoorns schade ondervinden. Japanse esdoorns kunnen vrij hoog worden, maar ze groeien vrij langzaam waardoor ze ook in een pot te planten zijn.

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions