Boerenhortensia - schermvormig - Hydrangea macr. 'Magical Revolution'

Door Tuindingen - 31-12-2018 in Bladverliezende beplanting
0 reacties

Boerenhortensia - schermvormig - Hydrangea macr. 'Magical Revolution'

Boerenhortensia .'Magical Revolution' is in twee kleuren, namelijk roze en blauw, te verkrijgen. In de maanden juni tot en met november (!) bloeit deze heester met blauwe of roze bloemen. Als je op zoek bent naar een langbloeiende Hortensia die ook in de herfst nog bloeit, moet je de 'Magical Revolution' zeker niet vergeten. Deze heester wordt maximaal 150 centimeter hoog en kan ook in bloembakken of kuipen worden geplant.

Boerenhortensia's houden van een plekje in gefilterd zonlicht. Het liefst mijdt je felle zon; dit kan zorgen voor blad- en bloembeschadiging. Een humeuze, goed waterdoorlatende standplaats is aan te raden. In de maanden juli tot en met september zijn de schitterende bloemen te bewonderen die allerlei insecten naar je tuin trekken.

Boerenhortensia 'Magical Revolution' is een zeer winterharde plant. Verliest haar blad in de winter. In het voorjaar knipt u de takken plant ongeveer voor een derde terug; knip de oude bloemen weg. Pas wel op; deze zitten net boven de nieuwe bloemen: ze dienden altijd ter bescherming. Deze verjongingssnoei draagt positief bij aan de groei en bloei 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions