Boerenhortensia – schermvormig - Hydrangea macr. 'Lemon Wave'

Door Tuindingen - 31-12-2018 in Bladverliezende beplanting
0 reacties

Boerenhortensia – schermvormig - Hydrangea macr. 'Lemon Wave'

In de meeste gevallen schaf je een Boerenhortensia aan om de bijzonder mooie kleuren die deze met zich meebrengt. Anders dan bij andere Boerenhortensia's, zul je Boerenhortensia 'Lemon Wave' eerder aanschaffen om de prachtige bonte bladeren. De drie kleuren die in het blad te vinden zijn, maken het een opvallende plant. De maximale hoogte van deze heester is ca. 125 centimeter. In de maanden juni, juli en augustus is de bloei te bewonderen.

Boerenhortensia's houden van een plekje in gefilterd zonlicht. Het liefst mijd je felle zon; dit kan zorgen voor blad- en bloembeschadiging. Een humeuze, goed waterdoorlatende standplaats is aan te raden. In de maanden juli tot en met september zijn de schitterende bloemen te bewonderen die allerlei insecten naar je tuin trekken.

Boerenhortensia 'Lemon Wave' is een zeer winterharde plant. Verliest haar blad in de winter. Oude bloemknoppen kunnen in het voorjaar voorzichtig verwijdert worden. Pas wel op voor de nieuwe knoppen; deze zitten er vlak onder. Wanneer je die afknipt, zullen er geen nieuwe bloemen meer verschijnen.

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions