Boerenhortensia – schermvormig - Hydrangea macr. 'Eisvogel'

Door Tuindingen - 30-12-2018 in Bladverliezende beplanting
0 reacties

Boerenhortensia – schermvormig - Hydrangea macr. 'Eisvogel'

Boerenhortensia 'Eisvogel' is een in 1979 geïntroduceerde heester met kleine lokbloemetjes in het midden en grotere bloemen aan de zijkanten. De kleur is intens blauw, in zure grond komt er regelmatig nog een mixje van paars en blauw voor. De bloei begint al in juni en gaat door tot en met eind september. Er verschijnen ook steeds weer nieuwe bloemen. Boerenhortensia 'Eisvogel' is ook geschikt voor een kleinere tuin; de maximale hoogte ligt tussen de 80 en 100 centimeter.

Boerenhortensia's houden van een plekje in gefilterd zonlicht. Het liefst mijd je felle zon; dit kan zorgen voor blad- en bloembeschadiging. Een humeuze, goed waterdoorlatende standplaats is aan te raden. In de maanden juni tot en met september zijn de schitterende bloemen te bewonderen die allerlei insecten naar je tuin trekken.

Boerenhortensia 'Eisvogel' is een zeer winterharde plant. Verliest haar blad in de winter. Oude bloemknoppen kunnen in het voorjaar voorzichtig verwijdert worden. Pas wel op voor de nieuwe knoppen; deze zitten er vlak onder. Wanneer je die afknipt, zullen er geen nieuwe bloemen meer verschijnen.

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions