Boerenhortensia - Hydrangea macr. Magical Four Seasons 'Amethyst' ®

Door Tuindingen - 10-1-2019 in Bladverliezende beplanting
0 reacties

Boerenhortensia - Hydrangea macr. Magical Four Seasons 'Amethyst' ®

Deze Boerenhortensia 'Amethyst' is een bijzondere mutatie uit Xian, China. De bloembladeren zijn roze met groen en de bloem zelf groeit in een bolvorm. Deze Boerenhortensia 'Amethyst' wordt slechts 150 centimeter hoog. Bloeit in de maanden juli, augustus en september. Deze bloem is als een soort kameleon; ze verandert continu van kleur. Eerst groenwit, daarna een tikkeltje roze erbij en als laatste komt dat roze helemaal naar voren. Na de bloei zal de bloem weer groen worden als deze op een schaduwrijke plek staat.

Boerenhortensia's houden van een plekje in gefilterd zonlicht. Het liefst mijdt je felle zon; dit kan zorgen voor blad- en bloembeschadiging. Een humeuze, goed waterdoorlatende standplaats is aan te raden. In de maanden juli tot en met september zijn de schitterende bloemen te bewonderen die allerlei insecten naar je tuin trekken.

Boerenhortensia 'Red Angel' ® is een zeer winterharde plant. Verliest haar blad in de winter. In het voorjaar knipt u de takken plant ongeveer voor een derde terug; knip de oude bloemen weg. Pas wel op; deze zitten net boven de nieuwe bloemen: ze dienden altijd ter bescherming. Deze verjongingssnoei draagt positief bij aan de groei en bloei 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions