Boerenhortensia - Hydrangea macr. Hovaria 'Mirai'

Door Tuindingen - 10-1-2019 in Bladverliezende beplanting
0 reacties

Boerenhortensia - Hydrangea macr. Hovaria 'Mirai'

Boerenhortensia 'Mirai' is een uit Japan afkomstige bolbloemige Hortensia met witte bloembladeren met een roodroze rand. Hoe meer zon deze Hortensia vangt, hoe roder de blaadjes zullen kleuren. Deze heester wordt ongeveer 100 centimeter hoog. Deze Boerenhortensia 'Mirai' ondergaat een mooie verkleuring: in de lente is het blad rood, in de zomer groen met een laagje brons, en in de herfst zal de rode kleur weer tevoorschijn komen.

Boerenhortensia's houden van een plekje in gefilterd zonlicht. Het liefst mijdt je felle (middag)zon; dit kan zorgen voor blad- en bloembeschadiging. Een humeuze, goed waterdoorlatende standplaats is aan te raden. In de maanden juni tot en met september zijn de schitterende bloemen te bewonderen die allerlei insecten naar je tuin trekken.

Boerenhortensia 'Mirai'  is een zeer winterharde plant. Verliest haar blad in de winter. In het voorjaar knipt u de takken plant ongeveer voor een derde terug; knip de oude bloemen weg. Pas wel op; deze zitten net boven de nieuwe bloemen: ze dienden altijd ter bescherming. Deze verjongingssnoei draagt positief bij aan de groei en bloei 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions