Virginische lobelia - Lobelia siphilitica

Door Juno - 10-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Virginische lobelia - Lobelia siphilitica

Vaste vijverplant met klokjesachtige blauwe bloemen

Virginische lobelia is een sierlijke vaste plant die behoort tot de klokjesfamilie, ook wel Campanulaceae genoemd. Deze plant is uitermate geschikt voor de siertuin omdat ze opvallend is. Daarnaast laat ze zich makkelijk combineren. Virginische lobelia kan een maximale temperatuur verdragen van ongeveer -25 graden celsius. Daarnaast wordt geadviseerd om niet meer dan 8 tot 11 stuks per vierkante meter te plaatsen. Dit is dus een plantafstand van 30 centimeter. Lobelia siphilitica is te herkennen aan haar mooie paarse kleur.

 

De verzorging van Virginische lobelia

Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. Virginische lobelia vindt het heerlijk om op een zonnige tot licht beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in een droge tot vochtige ondergrond. De bloeiperiode van Virginische lobelia is in de maanden juli, augustus en september. Deze plant groeit gemiddeld 60 tot 70 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard maar niet wintergroen.

 

Hier plaats ik Virginische lobelia

Virginische lobelia dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions