Gele aronskelk - Lysichiton americanus

Door Juno - 10-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Gele aronskelk - Lysichiton americanus

Vroege gele voorjaar bloeier

De Gele aronskelk ook wel bekend als de moeraslantaarn is een plant die behoort tot de aronskelkfamilie, ook wel Araceae genoemd. Deze sierlijke moerasplant komt oorspronkelijk voor in Noord-Amerika. Later heeft deze plant zich verspreid richting Europa. In Nederland is het een ''zeldzame exoot''. Je kunt deze plant herkennen aan zijn sierlijke, langwerpige, eironde bladen. De kleur van deze plant is helder geel. Echter geeft deze plant een geur af die niet altijd even aangenaam is.

 

Verzorging en het onderhouden van de Gele aronskelk

Deze zeer bijzondere moerasplant is een genot voor het oog. De Gele aronskelk vindt het heerlijk om in de volle staan. Daarnaast verlangt deze mooie plant naar een vochtig tot vrij natte ondergrond. Denk hierbij aan vijverranden. De bloeiperiode van de Gele aronskelk valt in de maanden juni, juli, september en oktober. Daarnaast kan deze plant een hoogte bereiken van maximaal 70 centimeter. De Gele aronskelk is slecht winterhard. en dus moeten ze beschermt worden tegen vorst.

 

De plaatsing van de Gele aronskelk

De Gele aronskelk dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien.

 

Leuke 

  • Dat het zelden voorkomt dat een plant vanuit het water de oever opgroeit? Dat is bij de Gele aronskelk wel het geval.

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions