Sierkers - Prunus 'Okame'

Door Roel - 10-1-2019 in Bladverliezende beplanting
0 reacties

Sierkers - Prunus 'Okame'

Bloeit met massa's roze bloemen, al vroeg in het jaar.

Sierkers 'Okame' is een grote sierheester  die maximaal 300 centimeter hoog wordt. In april en mei komt de sierkers 'Okame' tot bloei en er verschijnen dan massa's roze bloemetjes aan de dan nog kale takken. De donkerbruine stam en takken van de sierkers 'Okame' komen hier mooi bij uit. Sierkers 'Okame' is bladverliezend maar goed winterhard. Het blad is groen van kleur, maar loopt eerst bronskleurig uit. In de herfst verkleurt sierkers 'Okame' naar oranje en rode tinten.

Standplaats van sierkers 'Okame'

Sierkers 'Okame' wenst een zonnige tot half schaduwrijke standplaats op een kalkhoudende ondergrond. Zorg ervoor dat de bodem genoeg vocht bevat. Sierkers 'Okame' hoeft niet gesnoeid te worden; dit kan je doen wanneer je wenst om een bepaalde vorm te behouden.

Standplaats zonnig

''Zonplanten'' hebben meer zon nodig dan de gemiddelde plant. Daarom staat er in de beschrijving van de plant ook dat deze een zonnig standplaats moet hebben. Ga er ongeveer vanuit dat 6 zonuren per dag voldoende is voor deze planten. Dat hij nog 2 á 3 uur schaduw krijgt is dus absoluut geen probleem.

Standplaats Licht beschaduwd

''Lichte schaduwplanten'' is een geval apart. Deze planten hebben niet perse een voorkeur voor een aantal uren zon per dag. Deze planten groeien het beste als deze in gefilterd zonlicht staan. Denk hierbij dus aan een standplaats onder een boom, waar de lichtstralen doorheen komen.

Wil jij precies weten hoe je jouw planten in je tuin plant? Klik dan hier.

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions