Sering - Syringa reflexa

Door Roel - 10-1-2019 in Bladverliezende beplanting
0 reacties

Sering - Syringa reflexa

Seringen zijn prachtige bloeiers, inheems in Zuid-Europa.

De Sering is inheems in Zuidoost Europa. Ze zijn te vinden in allerlei kleuren; roze, witte of paarse bloemen verschijnen vanaf de maand mei. Massa's kleine bloemen bevinden zich in een bloempluim. Deze bloemen geven een heerlijke geur af en bijen, vlinders en andere insecten zijn hier dol op! De Sering is een schitterende bloem om te gebruiken in boeketten. De bladeren zijn elliptisch, soms hartvormig van vorm en hebben een midden- tot donkergroene kleur.

Soorten en maten

Van Seringen kennen we verschillende soorten. We kennen de gewone Sering, De Vulgaris, met schitterende bloempluimen in allerlei kleuren. Deze Sering kan best een behoorlijke hoogte bereiken, maar naast de Sering Vulgaris kennen we ook dwergseringen. Deze Seringen worden minder hoog dan de Vulgaris en zijn daarom beter geschikt voor kleine(re) tuinen. Deze Seringen zijn namelijk wel kleiner, maar zeker niet minder mooi in bloei! Bekijk bijvoorbeeld eens deze dwergsering 'Josée', die met schitterende lichtroze bloemen jouw tuin kleurt, de hele zomer lang!

Standplaats van de Sering

Seringen houden van een vochtige standplaats. Zorg er dus vooral in de zomer voor dat de Sering genoeg water krijgt. Daarnaast prefereren Seringen bijna altijd een plek in de volle zon. Dit betekent dat ze ongeveer 5 á 6 zonuren per dag moeten krijgen om goed te kunnen groeien. Daarnaast moeten Seringen genoeg voeding tot hun beschikking hebben: geef ze bijvoorbeeld kunstmest in het begin van de lente.

Snoeien en toepassingswijze

Seringen hoeven niet persé gesnoeid te worden, maar om de bloei te bevorderen én om de plant in een mooie vorm te behouden, kun je ze snoeien. Doe dit altijd ná de bloei en hou er rekening mee dat dit ten koste kan gaan van de bloei in datzelfde jaar. Seringen worden vaak toegepast als decoratieve haag, want daar zijn ze zeer geschikt voor! Ook als solitair of in de border doen ze hun werk erg goed. Bloemen van de Sering worden ook vaak in een vaas op de keukentafel gevonden!

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions