Leverancier voor schuttingen | Scherpe prijzen | Snel geleverd en geplaatst

soorten schuttingen modellen hout beton en kleuren combinaties houtsoortenSchutting opties soorten en uitstraling

Hout-betonschutting bestellen en vakkundig geplaatst. 

Eulen Schuttingen specialist in het leveren en plaatsen van betonschuttingen, luxe houtbetonschuttingen, houten schuttingen, lage tuinafscheidingen en houten poorten.

Kunnen wij je helpen bij het leveren en plaatsen van een hout-betonschutting? Bij ons ben je aan het juiste adres. Met onze persoonlijke aanpak en service.

Neem vrijblijvend contact op: 

Eulen Schuttingen

E-mail: info@eulenschuttingen.nl

Een hout-betonschutting is een schuttingpaneel geplaatst in een frame van beton (betonnen onderplaat met aan elke zijde een betonpaal).

Het voordeel van hout in combinatie met beton is dat het de levensduur verlengt; schuttingen geplaatst in een houtbetonnen frame zullen geen contact maken met de aarde, wat resulteert in een zeer lange levensduur. Zowel de schuttingpanelen zijn er in verschillende houtsoorten en modellen te krijgen. Hetzelfde geldt voor betonpalen en de betonnen onderplaten. Schuttingpalen zijn verkrijgbaar in wit, grijs en antraciet, en zelfs kleurvast gecoat. Voor de onderplaten zijn er inmiddels ook enorm veel mogelijkheden beschikbaar, van een basic plaat tot moderne betonplaten met motieven en structuren.

In onderstaand overzicht ziet u handig de verschillende houtsoorten en schuttingpanelen die geschikt zijn in combinatie met betonpalen en een onderplaat. 

Schuttingen met verticale planken, verkrijgbaar in de hoogte van 180 x 180 cm, in douglas, geïmpregneerd en hardhout.

schutting scherm 180 centimeter hoog geimpregneerd geen doorkijk


Schuttingsschermen met een aflopend ontwerp van 180/90 x 180 cm, verkrijgbaar in geïmpregneerd, douglas en hardhout.

Schuttingschermen aflopen | Leverancier houtbetonschuttingen modellen


Schuttingsscherm van 180 cm breed x 90 cm hoog, verkrijgbaar in geïmpregneerd, douglas en hardhout.

Schutting scherm paneel laagmodel - 90x180cm Geschikt voor in de voortuin als houten afscheiding


Materiaal houtsoort keuze en uitstraling kleuren hout-betonschuttingen.

foto 1 - geïmpregneerd
foto 2 - douglas,
foto 3 - hardhout
foto 4 - douglas zwart gebeitst

Houtsoort verschil douglas hardhout geïmpregneerd kleur uitstraling.Verschil materiaal kleuren schuttingpanelen houtsoorten douglas geïmpregneerd hardhout.Houtsoort verschil douglas hardhout geïmpregneerd kleur uitstraling.

Verschillende kleuren schuttingen houtsoorten onderlinge structuren uitstraling.

Uitleg verschillende houtsoorten en duurzaamheid. 

Geïmpregneerde schuttingen: hout is hout dat behandeld is met een chemisch conserveermiddel om het beter bestand te maken tegen invloeden van buitenaf, zoals schimmels, insecten en rot. Het impregneren van hout is een proces waarbij het hout in een drukvat wordt geplaatst, en het conserveermiddel onder druk in het hout wordt geperst. Het conserveermiddel dringt zo diep in het hout door, wat zorgt voor een langdurige bescherming.

Douglas-schuttingschermen: Douglas hout staat bekend om zijn sterkte en stabiliteit. Het is geschikt voor verschillende bouwtoepassingen, waaronder constructies in de buitenlucht. Het hout heeft een warme, roodachtige tint die met de tijd kan vergrijzen. Veel mensen waarderen het natuurlijke en rustieke uiterlijk van douglas hout.

Hardhouten schutting schermen: Hardhout is afkomstig van loofbomen, die bekend staan om hun dichtheid en duurzaamheid. Over het algemeen is hardhout sterker dan naaldhout, waardoor het geschikt is voor verschillende buitenconstructies. Hardhout heeft vaak een warme en aantrekkelijke uitstraling. Na verloop van tijd kan hardhout vergrijzen. Hoewel hardhout van nature duurzaam is, kan regelmatig onderhoud, zoals het aanbrengen van beschermende olie of beits, helpen om de natuurlijke kleur en eigenschappen te behouden en de levensduur van het hout te verlengen.

Wat is de levensduur van een schutting, wanneer deze wordt gebouwd met verschillende houtsoorten (geïmpregneerd, douglas, hardhout).

Bij het kiezen van hout voor een schutting is het essentieel om rekening te houden met de beoogde levensduur en het gewenste uiterlijk. Geïmpregneerd hout is vaak een economische keuze, terwijl Europees hardhout en tropisch hardhout duurzamer zijn, maar ook een hogere kostprijs hebben.

De levensduur van verschillende houtsoorten voor schuttingen in combinatie met betonnen palen en onderplaten kan als volgt worden samengevat:

  • Geïmpregneerd hout (grenen, vuren): 10 - 15 jaar
  • Europees hardhout (eik, kastanje): 15 - 20 jaar
  • Hardhout (bankirai, azobe, enz.): 20 - 30 jaar

Overwegingen zoals onderhoudsbehoeften en milieufactoren spelen ook een rol bij het maken van deze keuze.

Soorten betonpalen voor schuttingen. 

Bij het plaatsen van schuttingen is het belangrijk ervoor te zorgen dat het hout zo min mogelijk contact heeft met de aarde. Daarom zijn hout-beton schuttingen populair. De houten schuttingpanelen hangen hoog en droog in het betonnen frame. De betonpalen en de betonnen onderplaat zorgen ervoor dat er geen optrekkend vocht in het hout kan trekken. De betonpalen zijn sterk en gaan levenslang mee. Als je kiest voor een schutting met een hout-beton constructie, kies je automatisch voor een erfafscheiding die lang meegaat. Zelfs schuttingpanelen met een zachtere houtsoort zullen lang dienst doen in combinatie met betonnen elementen als een betrouwbare en duurzame afscheiding. Natuurlijk moet je wel bedenken dat hout onder invloed van weersomstandigheden na verloop van tijd haar schoonheid en houdbaarheid kan verliezen.

Foto 1  Wit/Gris
Foto 2 Antraciet
Foto 3 Antraciet gecoat

 Schuttingen soorten betonpalen kleuren verschil tussen wit grijs antraciet gecoat antracietVerschil kleuren betonpalen houtbetonschutting model kleurenoverzichtkleuren palen houtbetonschutting overzicht soorten assortiment gecoat antraciet zwart

Betonschutting met verticale douglas planken uitgevoerd met gecoate zwarte betonpalen

Soorten onderplaten en motieven voor hout-betonschuttingen.

Voor elk type hout-betonschutting kan er gekozen worden voor een betonnen onderplaat. Het basismodel is een vlakke plaat in wit/grijs/antraciet. Naast de basis-onderplaten zijn er heel veel mogelijkheden beschikbaar om de uitstraling van de hout-betonschutting een extra upgrade te geven. Zo zijn er onderplaten met verschillende structuren en zelfs rotsmotieven. Ook biedt het modulaire systeem de mogelijkheid om meerdere onderplaten bovenop elkaar te stapelen met daarboven een houten schuttingpaneel.

Foto 1: standaard uitvoering onderplaat betonschuttingen.
foto 2: onderplaant met rotsmotief
foto 3: onderplaat met houtnerf structuur

 

Soorten onderplaten en motieven houtbetoschutting systeemonderplaat met structuur van stapelstenen motief zwart wit antraciet voor houtbetonschuttingenBetonschutting onderplaat met houtnerf structuur leverancier soorten schuttingen

hoogte houtbetonschutting met verschillende soorten onderplaten glad rotsmotief uiteindelijke hoogte samen

Voorbeeld van een hout-betonschutting met motiefonderplaten, rotsmotief, 2 gestapelde planten in de kleuren zwart, wit en antraciet

Offerte houtbetonschutting | schutting laten plaatsen.

Ons team van ervaren schuttingbouwers staat klaar om je te helpen bij verschillende soorten schuttingen. We zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van betonschuttingen, luxe houtbetonschuttingen, houten schuttingen, lage tuinafscheidingen en houten poorten.

Voordat we aan de slag gaan, vinden we het prettig om je te ontmoeten en samen jouw schuttingwensen op locatie te bespreken en in te meten. We vertalen onze vakkennis naar jouw persoonlijke behoeften, want elke tuin is uniek. Zijn er bijvoorbeeld hoeken in de tuin waar we rekening mee moeten houden bij het plaatsen van de schutting? Loopt de tuin sterk af, waardoor we rekening moeten houden met het afschot of zelfs een verspringing moeten aanbrengen? Is de grond erg nat? Zijn er obstakels of funderingen langs de perceelgrens? Welk type schuttingpaneel past bij de totaalinrichting van de tuin? Moet er een poort gemonteerd worden, hoe breed moet deze zijn, of overweeg je zelfs een dubbele poort die aan een muur kan worden bevestigd om verzakkingen te voorkomen?

Bij Eulen Schuttingen bieden we niet alleen een schutting, maar een complete service. Bij het plaatsen van een nieuwe schutting nemen we de volledige voorbereiding op ons. We verwijderen oude schuttingen, zorgen voor een nette perceelgrens door hagen te verwijderen en snoeien heesters en takken waar nodig. We raden aan om vooraf ook even contact op te nemen met de buren om jouw plannen te bespreken.

Door het leveren en plaatsen van schuttingen en erfafscheidingen in eigen beheer uit te voeren, kunnen we je garanderen dat we je goed beschut zullen achterlaten.

Neem vrijblijvend contact op: 

Eulen Schuttingen

E-mail: info@eulenschuttingen.nl
Telefoonnummer: 06-25064306

offerte schuttingen houtbetonsysteem onderplaat en betonpalen

 

Volg ons op social media

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox