Foto's laten zien hoe de Australische bomen en struiken al weer groeien

Door Leoni - 9-1-2020 in Tuinmedia
0 reacties

Foto's laten zien hoe de Australische bomen en struiken al weer groeien

Een sprankje hoop ondanks de hartverscheurende foto's laten zien hoe de Australische bomen en struiken alweer groeien.

Prachtige foto's van de Bush die opnieuw groeit aan de NSW Central Coast een maand nadat de branden de regio hebben verwoest, zijn online opgepikt als een symbool van hoop.

Lokale fotograaf Murray Lowe maakte maandag de foto's in het Kulnara-gebied en plaatste ze op facebook, waar ze meer dan 37.000 keer werden gedeeld in minder dan 48 uur

"Zelfs zonder regen barst het leven door de verbrande bast vanuit het hart van de bomen en begint de levenscyclus opnieuw."

 

(Bron: Murray Lowe, Facebook)

Black Boys, of grasbomen, komen tot leven. De planten kunnen zich alleen voortplanten met behulp van vuur. Warmte van het vuur barst het harde zaad van de plant.

 


(Bron:Murray Lowe, Facebook)

Nieuwe groei in overvloed, zelfs in droogte.
De heer Lowe drong er bij zoveel mogelijk mensen op aan om de foto's te delen.
"Het is zo bemoedigend om de struik weer tot leven te zien komen," schreef hij.


Andere Facebook-gebruikers deelden ook hun foto's van de bush die bij hun huizen regenereerde in het commentaargedeelte van de heer Lowe's bericht.

Een uitbarsting van groen in de verkoolde struik. Foto door Illuka-inwoner Nikayla Rae Austin, aan de noordkust van de NSW. (Facebook)

koala-voedselbossen-groeien-herstel-na-bosbrand
(Bron:Port Macquarie Koala Hospital, Instagram) "Nieuwe scheuten van de stammen van koala voedselbomen, en de kiemen ondergroei bracht een glimlach op ons gezicht," zei het Port Macquarie Koala Hospital van deze foto. 
 

De bossen die sinds september in brand staan, hebben ten minste 25 mensen gedood, 2.000 huizen verwoest en naar schatting 500 miljoen dieren gedood. In totaal is ongeveer 15 miljoen hectare in het hele land verbrand

Australië heeft meestal een brandseizoen dat loopt van december tot maart, maar door de mens veroorzaakte klimaatverandering heeft het seizoen dit jaar bijzonder catastrofaal gemaakt, zeggen experts.

Door de mens veroorzaakte klimaatverandering verlengt het brandseizoen, verlaagt de neerslag en verhoogt de temperatuur, waardoor de brand wordt gevoed, volgens het Australian Bureau of Meteorology. Vorig jaar was zowel het warmste als het droogste jaar ooit gemeten in Australië, zei het bureau. December was een van de top twee heetste maanden ooit voor de natie. 
 

 


Het Wereld Natuur Fonds (WNF) is een inzamelingsactie begonnen voor noodhulp aan dieren in Australië. 
Het WNF kreeg de afgelopen dagen veel verzoeken van mensen die geld willen geven voor hulp aan getroffen dieren en startte daarom de actie.

Noodhulp koala’s

Via de website, sms (sms ‘Australië’ aan 4333) of een Tikkie is het mogelijk een bedrag te doneren. Het geld wordt via WWF Australië besteed aan noodhulp aan gewonde koala’s en voor het herstellen van bossen. 
 

Deel dit bericht - samen maken we het verschil 

 

1 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

Er zijn momenteel geen populaire onderwerpen

Volg ons op social media

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions