Eekhoorn door Dick van Duijn

Door Tuindingen - 29-11-2019 in Diervriendelijke tuinen
0 reacties

Eekhoorn foto

Noordwijker Dick van Duijn schiet weer raak! 


Ruim twee maanden nadat de foto van de grondeekhoorn de wereld overging heeft de Noordwijkse fotograaf weer raak geschoten. 
De foto van de eekhoorn springend door het water krijgt ook nu weer wereldwijd aandacht.

Foto-natuur-tuinen-eekhoorn

Op deze serie foto's is een eekhoorn te zien die met een nootje in zijn bek over het water springt. "Gisteren heb ik de dag doorgebracht van zonsopkomst tot zonsondergang in Brabant om eekhoorns te fotograferen in herfstsferen", schrijft Dick bij zijn foto op Instagram. "Ik had van tevoren nooit durven dromen dat ik thuis zou komen met deze fantastische droomfoto. Alles is perfect: de herfstkleuren als achtergrond, het licht en de opspattende waterdruppels."

Wereldberoemde foto

Uiteindelijk had ik niet verwacht dat het beeld zo viraal zou gaan over de hele wereld. Toen ik de foto van de grondeekhoorn met gesloten ogen als eerste plaatste op Facebook, kreeg deze al uitzonderlijk veel likes en reacties. Anderhalve week later kreeg ik bericht van een Engels persbureau, die de serie foto’s graag wilden aanbieden aan internationale kranten en andere media. Toen de foto de volgende dag in The Daily Mail, The Daily Mirror en The Sun verscheen werd het al snel opgepikt door Amerikaanse media en toen ging het heel snel. De foto verscheen zelfs in Braziliaanse, Argentijnse en Mexicaanse media en daarna werd het ook door de Nederlandse media opgepikt. Omroep West belde op of ze bij de viskraam van mij en mijn ouders een interview af mochten komen nemen. De dag erna werd ik ‘s morgens al heel vroeg opgebeld door Radio 538, Radio 10 en Radio 2. Ook was de reportage van Omroep West elk uur te zien in het NOS journaal. ‘s Middags kwam er een cameraploeg langs van RTL en De Telegraaf.

Heb je een eekhoorn in de tuin dan heb je een acrobaatje die je blijft verrassen.

Met een diervriendelijke tuininrichting komen ze vanzelf op bezoek.  Lees hier onze tuintips 

 

2 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

Er zijn momenteel geen populaire onderwerpen

Volg ons op social media

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions