Coniferen kopen en online bestellen - bestel eenvoudig rechtstreeks van de kwekerij

coniferen online webshop aanbiedingen

Rechtstreeks van eigen kwekerij, specialist in haagbeplanting en solitaire coniferen.

Specialist in hagen - Er bestaan veel soorten coniferen, zoals de Thuja, de Leylandii en de Columnaris, ofwel de Blauwe Conifeer. Bij Mooieconiferen.nl kun je coniferen bestellen in alle soorten en maten, in de kleuren groen, geel en blauw. Ook hele grote coniferen en conifeer bomen kun je bij ons kopen. Je vindt dus altijd wel een conifeer of een conifeer boom die bij jouw tuin en wensen aansluit. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het bestellen van coniferen? Neem dan gerust contact met ons op! 

 • Wij beschikken over een doorlopende voorraad aan coniferen en kunnen een snelle levering realiseren in het seizoen.
 • Al onze planten selecteren wij uit eigen kwekerij. Je kunt er dus zeker van zijn dat je planten ontvangt van de hoogste kwaliteit, met de beste service.
 • Meer dan 40 jaar ervaring in de boomkwekerij en in de verkoop van bomen aan particulieren, hoveniers en groencentra.

De mooiste coniferen van echte Nederlandse kwaliteit

Wij beschikken over maar liefst 25 hectare grond voor de eigen kwekerij en kunnen daarnaast nog gebruik maken van 25 hectare grond van collega kwekers waar wij mee samenwerken. Wij wisselen kennis en ervaring met hen uit, zodat we er zeker van zijn dat we tot het beste resultaat kunnen komen. Alle bomen en planten die je bij ons koopt komen dus van eigen, Nederlandse bodem.

Ons assortiment haagbeplanting online te bestellen in onze >>>PLANTEN WEBSHOP<<<

verkoop haagbeplanting aan particulieren tuincentra en hoveniersbedrijven. Het bedrijf is al meer dan 40 jaar actief bij het kweken en verzenden van haagbeplanting in Nederland, Belgie, Duitsland zonder verdere tussenhandel. Dit houdt voor onze klanten de prijzen laag!

 • Het bespaart tijd en geld
 • Uitgebreid assortiment grote voorraad
 • Geen gesjouw en geen vuile auto
 • 24/7 online bestellen wanneer het uitkomt
 • Op de gewenste dag thuis laten bezorgen
 • Bezorging in heel Nederland

Eigen coniferenkwekerij met vele soorten haagplanten

De Thuja Occidentalis Brabant, ook wel Westerse Levensboom Brabant genoemd, is een populaire keuze voor het vormen van een heg. De bladeren van deze plant hebben een lichte, geelgroene kleur en een bronzen tint in de herfst. Net als de rest van de coniferen familie behoudt hij in de winter zijn mooie kleur.

Coniferen kwekerij groothandel inkopen beplantingsplanconiferen-bestellen-tuincentrum-online-met-goedkope-coniferen

Thuja Occidentalis Brabant meest gebruikte haagconiferen

Deze haagplant zorgt op den duur voor een dichte haag die goed werkt tegen geluidsoverlast, vooral wanneer je 2 of 3 planten per meter plaatst. Deze coniferensoort groeit erg snel, zo’n 60 centimeter per jaar onder ideale omstandigheden. Je kunt de Thuja Occidentalis Brabant het hele jaar door planten, zolang de grond niet te drassig of bevroren is. De beste tijd om hem te planten is in de winter of in de late herfst. Een Thuja Brabant past perfect in een gemengde haag, maar hij heeft wel een goede afvoer nodig. Plant hem dus niet in een kleibodem, want dan zal hij verdrinken. Verder kan de boom bijna alle grondsoorten tolereren, maar hij groeit het beste in vochtige, neutrale of alkalische bodems in de volle zon of halve schaduw. Een goed gedraineerde bodem is ook altijd een pluspunt.

Voordelen van de Thuja Occidentalis Brabant als haag of individuele boom

De boom heeft een hoop voordelen die hem erg aantrekkelijk maken voor in de tuin, zowel in een haag als op zichzelf. Ten eerste is de Westerse Levensboom Brabant makkelijk te kweken, wat natuurlijk ook betekent dat je sneller een mooie, volle haag zult hebben met deze planten. Aangezien de bomen erg snel dichtgroeien vormen ze ook al snel een effectief windscherm en zorgen ze voor meer privacy. De bomen blijven ook het hele jaar groen, wat hen een aantrekkelijke woonplek maakt voor vogels en andere dieren. Zoals we al eerder benoemden, tolereert de Thuja Occidentalis Brabant bijna iedere grondsoort, behalve slecht gedraineerde bodems. Het is daarbij één van de snelst groeiende coniferen met een groeifrequentie van zo’n 60 centimeter per jaar. Je kunt er dus in no-time een mooie, dichte haag mee vormen. Ten slotte heeft de boom weinig last van schaduw. Ook bij weinig zon groeit de plant prima door. Je kunt hem dus ook in je tuin plaatsen wanneer hier niet veel zon komt.

De verzorging van de Thuja Occidentalis Brabant

De Westerse Levensboom is een onderhoudsarme plant, maar dat betekent niet dat hij helemaal geen aandacht nodig heeft. Als je de Thuja Occidentalis Brabant wil snoeien, moet je met een aantal dingen rekening houden. Je kunt de boom het beste in de herfst of vroege winter snoeien. Doe je dit in de zomer, dan kunnen de toppen van de plant bruin worden. Verwijder ook niet meer dan een kwart van de kroon van de plant in een seizoen. De Thuja heeft veel water nodig, zorg dat de grond om de boom heen zoveel mogelijk vochtig blijft.

Om verdamping van het water tegen te gaan, kun je Mulch of een ander organisch middel aanbrengen. Breng aan het begin van het groeiseizoen ook een uitgebalanceerde bemesting aan, zodat de plant extra goed kan groeien.

Thuja haagconiferen online bestellen voor groothandelsprijzen

Ons assortiment

 • Thuja conifeer Occidentalis Brabant" 100-120 cm 
 • Thuja conifeer occ. ‘Brabant’120-140 cm
 • Thuja conifeer occ. ‘Brabant’ 140-160 cm 
 • Thuja conifeer occ. ‘Brabant’ 160-180 cm
 • Thuja conifeer occ. ‘Brabant’ 180-200 cm
 • Thuja conifeer occ. ‘Brabant’ 200-225 cm  

Kenmerken Thuja haagconiferen 

 • Winterhard: ja
 • Wintergroen: ja
 • Standplaats: halfschaduw/zon
 • Snoeien: ja
 • Grond: geen specifieke eisen

Groothandel in haagbeplanting

Als hovenier, tuincentrum of particulier bestelt u uw beplanting bij mooieconiferen.nl. Wij zijn actief in heel Nederland.
Dat betekent dat wij beplanting leveren in alle provincies: 

 • Drenthe
 • Groningen
 • Friesland
 • Flevoland
 • Overijssel
 • Noord-Holland
 • Zuid-Holland
 • Utrecht
 • Gelderland
 • Zeeland, Limburg
 • Noord-Brabant

Levering van onze coniferen en garantie

Het seizoen van de coniferen loopt bij ons van 25 februari tot en met 1 mei en van 1 september tot en met 1 december. Binnen het seizoen beschikken wij over een doorlopende voorraad aan coniferen en kunnen wij een snelle levering realiseren. Buiten het seizoen zijn de levertijden op aanvraag. Hierover kun je contact met ons opnemen, telefonisch of via de mail. Wij streven ernaar om jouw bericht zo snel mogelijk te beantwoorden.

Wanneer je één of meerdere bomen bij ons koopt, krijg je altijd een aangroei garantie van 4 weken. Dat houdt in dat je na de aankoop garantie hebt op het aangroeien van de bij ons gekochte planten. Mocht een boom of plant niet goed aanslaan en doodgaan, dan krijg je van ons gratis een nieuw exemplaar. Deze aangroei garantie geldt alleen als je voor goede groeiomstandigheden van de plant hebt gezorgd.

Als onze planten worden vers voor u gerooid. Hiermee bent u verzekerd van de beste kwaliteit. 

Coniferen hagen bestellen online en bezorging aan huis

Thuja soorten en cultivars

Nog een voordeel van de Thuja is dat deze plant in verschillende varianten voorkomt. Bij ons vind je de Thuja Occidentalis Brabant ook wel de Thuja Brabant genoemd, de Thuja Occidentalis Smaragd, de Thuja Plicata Martin, de Thuja Plicata Gelderland, de Thuja Occ Yellow Ribbon en de Thuja Danica. De belangrijkste verschillen tussen de soorten zitten in de kleur en de groeisnelheid. Zo staat de Thuja Occidentalis Smaragd vooral bekend om zijn smaragdgroene kleur.

 

Volg ons op social media

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox