Duurzame moestuin producten - The Farm Dream

Webshop voor duurzame en biologische zaden ► zadentray ► zaadtray ► zaden ► tuinaccesoires ► moestuin ► zaaien en kweken

Hoogwaardige kwaliteit moestuinproducten - Gestart vanuit passie

Wij zijn Raymond en Nicole en hebben van onze passie ons werk kunnen maken. We zijn geen bedrijf, maar een merk dat is ontstaan vanuit onze passie voor tuinieren. The Farm Dream is namelijk begonnen als uit de hand gelopen moestuin hobby met een YouTube-kanaal. Het begon allemaal met tuinieren in een kleine voortuin op het zuiden.

Moestuin producten ecologisch biologisch webshop moestuinieren Zaaitrays zaden en tuingereedschap

Ons enthousiasme was zo aanstekelijk dat onze hulp werd ingeschakeld door vrienden, familie en vrienden en hielpen bij het aanleggen van hun eigen tuin. Al snel kwam de suggestie waarom we het niet met meer mensen zouden delen? Zo is ons YouTube-kanaal ontstaan. Maar in onze zoektocht naar goede informatie en goede kwaliteit producten merkten we dat we niet altijd even tevreden waren. Daarom zijn we begonnen met het zoeken, vinden en aanbieden van goede, stevige en duurzame producten waarbij service voorop staat.

Webshop voor biologische tuinproducten van Zaaitray, groentezaden, bio bloemenmengsels, bij en vlindervriendelijke groentezaden, online bestellen

Alles voor het opkweken, van tools tot gratis tips!

We kwamen er al snel achter dat het tuinieren veel meer is dan alleen zaaien en oogsten. Er komt veel meer bij kijken. Je moet je planten ook verzorgen. Hoe onze webshop begon met het aanbieden van stevige zaaitrays, zijn wij inmiddels gespecialiseerd in alles voor het opkweken van je planten. We hebben een groot assortiment aan producten zoals een oppotbak, een stevige schep of het bieden van bescherming aan je planten met bijvoorbeeld extra dik tuinvlies.

Moestuin biologisch beginners zaaytrays bio groentezaden wilde bloemenmengsels webshop online bestellen

Als tuinders weten we allemaal dat het meeste plezier van tuinieren uit het oogsten komt. Daar werk je al die weken naartoe. Om je te helpen bij het zo succesvol mogelijk kweken en oogsten delen allerlei gratis informatie. Zo kun je leren voorzaaien, lees je wekelijks nieuwe blogs over bijvoorbeeld eucalyptus kweken, hoe je succesvol bieten groeit of wat de beste mix is voor je eigen zaai- en stekgrond.

Zaaitray rode-bieten hergebruik herbruikbaar stevige zaai potjes online webshop moestuinieren groente zaden bloemenzaden voorzaaien zaaien kas tuinkas

Waar het allemaal mee begon
Misschien herken je het wel. Als kweker ben jij dol op het kweken van je eigen planten. Je brengt jouw zaailingen met veel liefde en aandacht groot. Tijd om ze uit de zaaitray te halen én in de grond te planten. Dit gaat niet altijd even makkelijk.

Wat als je plantjes muurvast zitten? Je kan soms niet anders dan aan de bladeren trekken of een potlood gebruiken om ze via de onderkant eruit te drukken. Het is moeilijk ze niet te beschadigen en ook de zaaitray scheurt vaak kapot. Wat zonde!

Wij waren er helemaal klaar mee en gingen we op zoek naar een alternatief. Onze oplossing? Een stevige zaaitray gemaakt van gerecycled materiaal. Duurzaam en makkelijk te gebruiken. Ze zijn er in vele celgroottes en kunnen gebruikt worden met bijpassende lekbak en kweekkas.

Bieten vanaf wanneer zaaien uitzetten in moestuin oogsten zaaien zaaien kas zaaitray

Maar onze oplossing werd nog niet in Nederland verkocht en wij hoorden veel geluiden van andere tuinders die dezelfde frustraties hadden bij het uitplanten van hun zaailingen. Dit was het moment dat wij besloten om anderen te helpen om hun passie voor een (moes)tuin gemakkelijker en leuker te maken.

Onze zaaitrays zijn door veel tuinders getest en goedgekeurd. Super stevig en daardoor makkelijk te tillen. Even afspoelen en direct weer te gebruiken. Elk voorjaar weer. Zeker wel 15 jaar! Probeer het zelf en ervaar hoe het is om te kweken zonder gedoe.

Duurzaamheid 
Het is voor ons van groot belang dat we duurzaam werken, want we zijn dankbaar voor wat de natuur ons biedt. Deze dankbaarheid is onderdeel van onze bedrijfscultuur en we zetten dat ook door in onze producten. Niemand wordt namelijk blij van onnodig afval en daarom versturen we alles in bruine dozen met papier tape. Het bruine karton kan zodra je je nieuwe producten heb uitgepakt op de composthoop. Daarnaast bieden we alleen producten aan waar we zelf achter staat en blij van worden. Het moet van goed en stevig materiaal zijn wat jaren meegaat. Dit voorkomt dat je steeds geld blijft uitgeven aan tuinspullen die snel stuk gaan.

Alternatief voor worteldoek biologisch oplossing afdekdoek groente beplanting bescherming vorst insecten slakken

Verder letten wij er ook op waar onze producten vandaan komen. We verwachten van onze leveranciers dat ze goede arbeidsomstandigheden bieden aan hun werknemers, dat de producten die ze leveren van kwaliteit zijn en dat ze gebruik maken van groene energie. Ook kijken we naar de productie van de producten die we aanbieden. Onze voorkeur gaat uit naar fabrikanten die materialen recyclen of hernieuwbare materialen gebruiken.

Op deze manier kun jij als mede-farmdreamer de wereld een stukje mooier maken, door producten te kopen die goed zijn voor het milieu. Weet ook dat met elke aankoop jij helpt om ons de mogelijkheid te geven meer goede en betrouwbare informatie te delen aan iedereen die van moestuinieren houdt. 

Zaaitray 40 cellen Tomaten zaailingen sterke herbruikbare plastic zaaien kweekkas klein bieten tomaten groente bloemen webshop biologisch duurzaam

Ben jij klaar met frustratie tijdens het tuinieren of materiaal dat snel stuk gaat? Het is tijd voor jouw beste tuinseizoen ooit met duurzame producten waar je op kunt vertrouwen!

Bekijk het complete assortiment in de  >> webshop <<

Volg ons op social media

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox