Maskerbloem - Mimulus cardinalis

Door Juno - 10-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Maskerbloem - Mimulus cardinalis

Bodembedekkende bloeiende moerasplant 

Deze mooie vaste plant is een plant die uit de helmkruidfamilie komt, ook wel Scrophulariacea genoemd. De Maskerbloem is een plant die goed geschikt is voor een tuin op het zuiden. Deze plant vindt de zon heerlijk. Daarnaast is het een bodembedekkende plant die zich erg makkelijk laat combineren met rotsplanten. De Maskerbloem kan een maximale temperatuur weerstaan van -20 graden celsius. De Maskerbloem Mimulus cardinalis  is te herkennen aan zijn rood oranje kleur.

 

De beste verzorging

Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. De Maskerbloem vindt het heerlijk om op een zonnige tot licht beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in een droog tot vochtige ondergrond. De bloeiperiode van de Maskerbloem is in de maanden mei, juni, juli, augustus en september. Deze plant groeit gemiddeld 30 tot 60 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard en ook wintergroen.

 

Waar plaats ik de Maskerbloem

De Maskerbloem dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions