Klimopwaterranonkel - Ranunculus hederaceus

Door Tuindingen - 18-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Klimopwaterranonkel - Ranunculus hederaceus

Klimopwaterranonkel

Klimopwaterranonkel is een mooie plant die over de grond of over het water krioelt. Deze waterplant komt uit de ranonfamilie, ook wel Ranunculaceae genoemd. Deze plant is van oorsprong te vinden in West-Europa. In Nederland staat deze plant op de Rode lijst van planten. Dit betekent dat hij steeds minder gezien wordt. De Klimopwaterranonkel is te herkennen aan zijn kruipende ronde, holle stengels. Daarnaast heb zijn er wortelen op de knopen te zien.

 

De verzorging van Klimopwaterranonkel

Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. De Klimopwaterranonkel vindt het heerlijk om op een zonnige plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in ondiep, helder stilstaand of langzaam stromend water. De bloeiperiode van de Klimopwaterranonkel is in de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september. Deze plant groeit gemiddeld 5 tot 25 centimeter de hoogte in. Deze plant voltooid zijn leven in 1 of 2 jaar.

 

De plaatsing van de Klimopwaterranonkel

De Klimopwaterranonkel dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions