Buiten spelen

Door Kim - 28-8-2018 in Modern
0 reacties

Buiten spelen

Wat een heerlijk gevoel, de zon op je bolletje en genieten van je tuin tot in de late uurtjes. BBQ's bij vrienden of fietsen door het bos, het kan niet op. De zomer is hier en iedereen wordt er actiever van. Zo ook de kinderen! Naar het zwembed met vrienden, spelen bij de buren of lekker fietsen naar alle speeltoestellen in het dorp. Niet alleen leuk, maar ook essentieel voor de ontwikkeling.

 

 

 

Goed voor lichaam en geest

Je omgeven met natuur werkt rustgevend voor het brein. Alleen al planten in je huis of op kantoor geven een enorme boost. Maar wat natuurlijk nog het beste werkt, is naar buiten gaan! Wandelen in het bos of een ommetje na het diner. Vitamine D vangen! Recente studies hebben aangetoond dat een kind minstens drie uur per dag buiten moet spelen. Dit gaat de stijgende lijn van overgewicht in Nederland tegen en het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van je kind. Los van beweging stimuleert buitenspelen motoriek, samenwerken, communiceren, risico's inschatten, creativiteit en nog veel meer. Zaken waar je je hele verdere leven profijt van hebt!

 

 

 

Van de bank

Recent bleek uit onderzoek dat slechts 14% van de kinderen dagelijks buiten speelt. Schokkend nieuws natuurlijk. Alle reden om onze kinderen vaker de tuin in te sturen. Creatief vermaak kan daarbij natuurlijk helpen. Onze redactie zag recent de Wanderwatch voorbij komen: een smartwatch die het buiten spelen bevordert. Tijd voor een review (welke je aan het eind van dit blog kunt vinden) dachten wij!

 

 

 

Geen zorgen meer

Een ander enorm voordeel is dat je ten allen tijden kunt checken waar je kind is. Je kunt dus rustig een boekje gaan lezen in de tuin of thee drinken met vrienden, terwijl de kinderen in de buurt spelen. Bovendien zit er ook nog een functie op het horloge die met één klik de ouders waarschuwt als er iets is. Wanderwatch garandeert 100% veiligheid voor de data van je kind, in tegenstelling tot andere smartwatches. Check de vele functies op de website van Wanderwatch.

 

 

 

De ervaring

We hebben het horloge laten testen door kinderen van 3, 5 en 7. Het horloge is redelijk groot, al vonden de kinderen dat juist wel stoer. Er zitten opvallend veel features op. De ouders begonnen meteen driftig te zoeken naar de instellingen op het horloge en de app. Dat werd vrij snel duidelijk. Bij kinderen gaat het nog veel sneller. De kinderen lieten weer eens blijken dat je spelenderwijs het snelste leert. Zelfs de driejarige dame had binnen no-time het gebruik onder de knie.

De vele snufjes die het horloge heeft werden erg gewaardeerd:

  • Interactieve spelletjes
  • Chat met ouders met tekst, icoontjes en audio
  • Een sos-signaal dat kinderen kunnen versturen
  • Een vriendenfunctie voor vriendjes met eenzelfde horloge
  • Een speels ontworpen scherm
  • Connectie via bluetooth, wifi, 3g en GSP
  • Een camera
  • …en natuurlijk een klok :)

De locatie van het horloge komt goed door. Het laden van de locatie duurt ongeveer 20 seconden. De kaart is voldoende scherp om je kind vervolgens weer te vinden. Het meest opvallend is de blijdschap van de kinderen die het horloge om doen. Kinderen zijn tegenwoordig veelal gek op gadgets en de andere kinderen zwermen meteen om de Wanderwatch-drager heen. Ineens berichten naar de ouders sturen is natuurlijk te gek. De jongste meisjes lezen natuurlijk nog niet goed. Communiceren gaat daarom vooral met de bekende whatsapp symbolen. <hartje> <eten>

Eindoordeel TuinTuin redactie: Wanderwatch is een briljante innovatie en kinderen vinden het horloge te gek!

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions