Fashionable tuinieren

Door Kim - 28-8-2018 in Beplanting
0 reacties

Fashionable tuinieren

Bij het woord fasionable denk je waarschijnlijk meteen aan kleding, maar wij denken hierbij ook aan je tuin! Veel mensen denken bij tuinieren niet meteen aan glitter en glamour. En hoewel dat misschien ook juist de charme is, hoeft dat zeker niet zo te zijn.

Een voorbeeld is ‘The most fashionable garden of Amsterdam’, gelegen op het dak van één van de HVA gebouwen. Een oase 30 meter boven de grond, weg van de drukte van de stad en haar vele toeristen. En behalve mooi is het ook nog eens nuttig. Vier AMFI studenten hebben het namelijk opgezet om zo hun eigen biologische kleurstof te maken en toe te kunnen passen in hun kleding ontwerpen.

Een ander voorbeeld is hoe zoiets als moestuintjes hip gemaakt kan worden. Één keer in de zoveel tijd is het weer zover, de AH moestuintjes, ieder huis staat er dan mee vol. Maak mooie naamplaatjes zoals hieronder of zet ze in een schattige kleine plantenkas en het ziet er super tof uit.

Tip: bij Letterhand kun je deze mooie labels gratis downloaden

Als we het hebben over hippe plantenkassen, denken wij ook meteen aan een plantenkast. Een kast van zwart staal geeft een strak uiterlijk en een mooi contrast met het natuurlijk groen.

Maar natuurlijk denkt ook onze redactie bij fasionable aan kleding. Veel mensen tuinieren het liefst in hele oude kleding met verfvlekken of een praktische grote tuinbroek, maar er zijn ook andere opties. Wel is het belangrijk om het veilig te houden. Je moet natuurlijk wel beschermd worden tegen doornstruiken en scheppen die op je tenen kunnen vallen.De zwarte veiligheidsschoenen van Engelbert-strauss zijn een uitstekend voorbeeld van toffe sneakers die ook nog eens veilig zijn en praktisch voor in de tuin. Geen reden meer om die bergschoenen dus uit de kast te trekken!

Ook voor handschoenen zijn er andere opties dan die grove zwarte plastic handschoenen. Wij worden persoonlijk erg vrolijk van deze leren gele handschoenen, maar je kunt natuurlijk ook voor elegante en lichtblauwe gaan.

Zelfs de prinsesjes onder ons, die hun handen liever niet vies maken, hebben dus geen excuus meer. Handschoentjes en veilige sneakers aan en hup de tuin in! 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions